Τα πλεονεκτήματα των Techlumen

Παράγονται στην Ελλάδα    

Όλα τα μέρη των φωτιστικών, εκτός από το LED chip και τον driver

κατασκευάζονται και συναρμολογούνται στις εγκαταστάσεις μας στην Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης.

 

Αξιοπιστία      

Ο πυρήνας των φωτιστικών Τechlumen© είναι τα LED-chips της Bridgelux, πρωτοπόρο εταιρεία παραγωγής LED υψηλής απόδοσης και αξιοπιστίας, με έδρα το Livermore της California. Όλα τα φωτιστικά μας χρησιμοποιούν original chips της Bridgelux και όχι κινέζικες απομιμήσεις τους.

Κάθε φωτιστικό αναγράφει τον ακριβή τύπο του chip που φέρει καθώς και τον σειριακό του αριθμό.

Έτερο συστατικό αποτελεί οι drivers της Mean Well και της Tridonic, κορυφαίες εταιρείες στον χώρο των τροφοδοτικών.

Τρίτο συστατικό των φωτιστικών Τechlumen© είναι η ενσωματωμένη ψύκτρα από χυτό αλουμίνιο, σχεδιασμένη ώστε να εξασφαλίζει άριστη απαγωγή της θερμότητας, του μεγαλύτερου εχθρού της ομαλής λειτουργίας ενός φωτιστικού, διατηρώντας παράλληλα χαμηλό βάρος και μεγάλη μάζα.

Τελευταίο και εξίσου σημαντικό συστατικό των φωτιστικών Τechlumen© είναι οι άριστα καταρτισμένοι τεχνίτες και η υιοθέτηση προτύπων ελέγχου σε κάθε στάδιο της παραγωγής.

Όλα τα παραπάνω συντελούν στην μέγιστη αξιοπιστία κάθε φωτιστικού Τechlumen© τα οποία συνοδεύονται από εγγύηση 5 ετών.

 

Οικονομική Απόδοση    

Όπως κάθε νέα τεχνολογία, έτσι και τα φωτιστικά LED έχουν μεγαλύτερο κόστος αρχικής απόκτησης. Παρόλα αυτά σε 1 - 2 χρόνια, ανάλογα με την χρήση τους, αποσβένεται το κόστος αυτό, λόγω της πολύ μικρότερης κατανάλωσης ρεύματος.

Πραγματικά, σύμφωνα με εργαστηριακούς ελέγχους, ένα φωτιστικό HQI250W έχει κατανάλωση 0,31 KWh/h, ενώ το φωτιστικό LED Techlumen 70W είχε κατανάλωση 0,071 KWh/h ενώ είχε 20% μεγαλύτερη φωτεινότητα.

Με άλλα λόγια, γίνεται 78% εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ έχουμε μεγαλύτερη φωτεινή απόδοση.

Το LED ST-67 -54W έχει κατανάλωση 0,055 KWh/h, επιτυγχάνοντας 81% εξοικονόμηση ενέργειας με μόλις 5% μικρότερη φωτεινότητα από το συμβατικό φωτιστικό.

 

Χαμηλή θερμοκρασία λειτουργίας   

Τα υφιστάμενα φωτιστικά νατρίου - υδραργύρου, παρόλο που είναι ιδιαίτερα αποδοτικά, εκπέμπουν σημαντική θερμότητα. Σε συνθήκες χρήσης, είτε το φωτιστικό βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο ή σε εξωτερικό, σκόνη, υγρασία κ.α. επικάθονται στο τζάμι. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύσσεται (περίπου 200°C) ενσωματώνεται η σκόνη στην επιφάνεια του τζαμιού, με αποτέλεσμα να είναι πολλές φορές αδύνατος ο καθαρισμός τους. Αυτό οδηγεί σε πολύ χαμηλότερη πραγματική απόδοση του φωτιστικού.

Εν αντιθέσει με τα συμβατικά φωτιστικά, τα φωτιστικά LED δεν εκπέμπουν θερμότητα, παρά μόνο στην βάση τους. Με την ενσωματωμένη ψήκτρα δεν αναπτύσσονται θερμοκρασίες άνω των 60°C, ενώ στην επιφάνεια του τζαμιού η θερμοκρασία προσεγγίζει την θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αυτό διευκολύνει τον καθαρισμό του φωτιστικού, ακόμα και εν λειτουργία.

Επιπλέον η χαμηλή θερμοκρασία λειτουργίας συντελεί στην αυξημένη διάρκεια ζωής και στις χαμηλές ενεργειακές απώλειες.

Επίσης, δεν μολύνει θερμικά το περιβάλλον και μειώνει τις ανάγκες ψύξης εσωτερικού χώρου, με αντίστοιχα οικονομικά οφέλη.

 

Δεν υπάρχει τρεμοπαίξιμο φωτός     

Τα φωτιστικά Techlumen LED λειτουργούν σε χαμηλή τάση DC και δεν παράγουν στροβοσκοπικά φαινόμενα. Η χρήση drivers υψηλής ποιότητας σταθεροποιεί το ρεύμα και τα φωτιστικά Techlumen παράγουν φως που δεν “κουράζει” το μάτι.

 

Φιλικά στο περιβάλλον     

Τα φωτιστικά LED δεν περιέχουν υδράργυρο και μόλυβδο.

 

Φιλικά στον άνθρωπο    

Τα φωτιστικά LED, εν αντιθέσει με τα συμβατικά, δεν εκπέμπουν ακτινοβολία UV και IR οι οποίες είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για την υγεία.

 

Άμεση λειτουργία    

Τα υφιστάμενα φωτιστικά νατρίου, χρειάζονται ορισμένο χρόνο προθέρμανσης, προκειμένου να φτάσουν στην μέγιστη φωτεινότητά τους. Χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερο χρόνο, μετά από κάποια διακοπή ρεύματος ή πτώση τάσης. Αντίθετα τα φωτιστικά LED φωτίζουν άμεσα, στην μέγιστη φωτεινότητά τους, κάθε φορά που τίθενται σε λειτουργία.

 

Διάρκεια ζωής     

Το LED chip της Bridgelux έχει διάρκεια ζωής 100,000 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Δηλαδή 10 φορές μεγαλύτερη διάρκεια από κάθε λάμπα άλλης τεχνολογίας.

 

Απόδοση    

Τα LED-chip των φωτιστικών Τechlumen© έχουν υψηλή απόδοση που σε κάθε περίπτωση ξεπερνά τα 130lm/W και φτάνει ως τα 200 lm/W, απόδοση σημαντικά καλύτερη από τον ανταγωνισμό.

 

Μάθετε γιατί θα έχετε πραγματικό κέρδος αν προτιμήσετε τα Techlumen έναντι άλλων φωτιστικών LED

Δείτε ενδεικτικό video αποτελεσμάτων χρήσης των φωτιστικώμ LED Techlumen

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑΦΟΙ ΤΣΙΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.
ΒΙ.ΠΕ. ΣΙΝΔΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τ:+30 2310 798 335
F:+30 2310 799 868

[email protected]

Ακολουθήστε μας

Η εταιρεία μας

Ο όμιλός μας ιδρύθηκε το 1974. Κύριο αντικείμενο ήταν οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και η παραγωγή φωτιστικών σωμάτων, οικιακών και Μάθετε περισσότερα...

  • ΕΝ 60598-1

  • ΕΝ 13032.01

  • EN 61439-1:2009

  • EN 61543:1995

Συμμετέχουμε στην προστασία του περιβάλλοντος

Συμμετέχουμε στην προστασία του περιβάλλοντος

Τα προϊόντα Techlumen συμμορφώνονται με τα ακόλουθα ευρωπαϊκά πρότυπα

wrwertwert