Τα Techlumen χρησιμοποιούν επώνυμο, αυθεντικό LED Chip

Σε αντίθεση με πολλά προϊόντα της αγοράς, τα TECHLUMEN χρησιμοποιούν επώνυμο, αυθεντικό LED Chip και όχι κινέζικη απομίμηση.
Το LED Chip είναι το σημαντικότερο τμήμα ένος φωτιστικού LED. Πρέπει να σας γίνεται γνωστή η προέλευση και η ποιότητα του.

 

Το σημαντικότερο τμήμα ενός φωτιστικού LED είναι το LED chip που φέρει. Αυτό καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την φωτεινή απόδοση, την κατανάλωση και την διάρκεια ζωής του φωτιστικού. Η τεχνολογία τους εξελίσσεται συνεχώς και το κόστος αυτής της εξέλιξης είναι μεγάλο, μπορεί να προσομοιάσει την εξέλιξη των επεξεργαστών των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Υπάρχουν μερικές μεγάλες εταιρίες παραγωγής LED, όπως η Bridgelux, η Cree, η Philips, η EDISON, η Nichia, και η OSRAM. Εταιρίες που έχουν επενδύσει σημαντικα κεφάλαια για την εξέλιξη και την παραγωγή των LEDs. Αυτές διαθέτουν τα chip σε συγκεκριμένες εκδόσεις με συγκεκριμένες προδιαγραφές και ορισμένη ονομασία. Για παράδειγμα η Bridgelux διαθέτει chips σε εκδόσεις 9.5W με την ονομασία σειράς ¨Vero10”, 15W, 23W, με την ονομασία σειράς ¨Vero13”, εκδόσεις 31W με την ονομασία σειράς ¨Vero18” και chips 85W και 100W με ονομασία σειράς “Vero 29”, τα οποία βρίσκονται διαθέσιμα στο site 

http://www.bridgelux.com/products/vero-series/

 

Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν προϊόντα που διαφημίζουν την χρήση Bridgelux LED, τα οποία έχουν διαφορετική ονομαστική κατανάλωση ή λοιπά στοιχεία από αυτά που προσφέρει η αμερικάνικη εταιρία. Προσφέρεται για παράδειγμα σε 24W ή 30W ή 60W, ενώ δεν υπάρχει αντίστοιχη αυθεντική έκδοση. Αυτά είναι κινέζικες απομιμήσεις κάτι που είναι εύκολα διαπιστώσιμο με μια σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο

 

 

Δεκάδες εταιρίες προσφέρουν δικές τους εκδόσεις

Bridgelux LED, άσχετες με τις αυθεντικές.

 

Η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας:

http://www.bridgelux.com/blog/bamboozled-fake-cob

 

Αυτό το διαπιστώσαμε όταν η εταιρία μας, προκειμένου να κυκλοφορήσει προϊόντα με παρόμοια των κινέζικων τιμή πώλησης ως β' σειρά και με μικρότερη εγγύηση, αγόρασε και έλεγξε στα εργαστήριά της LED chips, που είχαν την επωνυμία Bridgelux και Epistar κατασκευασμένα από Κινέζικες εταιρίες. Τα αποτελέσματα των ελέγχων, τόσο σε φωτεινή απόδοση, όσο και σε διάρκεια ζωής ήταν απογοητευτικά. 

 

Επίσης, πολλά φωτιστικά δεν αναφέρουν καθόλου τον τύπο και την έκδοση του LED chip που χρησιμοποιούν, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί, αν το επιθυμεί, να ταυτοποιήσει τα χαρακτηριστικά του. 

 

Η αναφορά ενός επώνυμου LED Chip αποτελεί πλεονέκτημα αξιοπιστίας για το φωτιστικό, η απόκρυψη του ονόματος καταδεικνύει πιθανότητα την έλλειψη επώνυμου chip και την χρήση ενός φθηνού και χωρίς προδιαγραφές.

 

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, τα φωτιστικά LED Techlumen αναφέρουν το συγκεκριμένο LED που χρησιμοποιούν, το οποίο προμηθευόμαστε από την Bridgelux. Επιπλέον, έχουμε υπογράψει συμβόλαιο δικαιώματος χρήσης των νεών σημάτων της Bridgelux, που πιστοποιούν την χρήση των αυθεντικών LED chip. Τα φωτιστικά που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και  δεν φέρουν το συγκεκριμένο λογότυπο, είναι σημαντικά αμφίβολο να χρησιμοποιούν αυθεντικά LED chips της Bridgelux.

 

Το σχετικό λογότυπο:

 logo-large rgb

 

 

ττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττ

 

 Eμπρόσθια όψη αυθεντικού LED της BRIDGELUX     Εμπρόσθια όψη κινέζικου LED “τύπου” BRIDGELUX 

 

 

Οπίσθια όψη αυθεντικού LED της BRIDGELUX. Αναγράφεται ο τύπος και ο σειριακός αριθμός 

   Οπίσθια όψη κινέζικου LED “τύπου” BRIDGELUX      

Εμφάνιση ρωγμών στην επιφάνεια του LED τύπου "BRIDGELUX" (απομίμηση) μετά από 480 ώρες λειτουργίας. 

 

Φωτεινή ισχύς αυθεντικού chip  BRIDGELUX BXRC-50C10K0L-04 (50W) στο 1μ και στις 0°

2840 Lux

Φωτεινή ισχύς κινέζικου chip τύπου “BRIDGELUX” 50W στο 1μ και στις 0°  

1680 Lux

 

 

 

 

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑΦΟΙ ΤΣΙΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.
ΒΙ.ΠΕ. ΣΙΝΔΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τ:+30 2310 798 335
F:+30 2310 799 868

[email protected]

Ακολουθήστε μας

Η εταιρεία μας

Ο όμιλός μας ιδρύθηκε το 1974. Κύριο αντικείμενο ήταν οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και η παραγωγή φωτιστικών σωμάτων, οικιακών και Μάθετε περισσότερα...

  • ΕΝ 60598-1

  • ΕΝ 13032.01

  • EN 61439-1:2009

  • EN 61543:1995

Συμμετέχουμε στην προστασία του περιβάλλοντος

Συμμετέχουμε στην προστασία του περιβάλλοντος

Τα προϊόντα Techlumen συμμορφώνονται με τα ακόλουθα ευρωπαϊκά πρότυπα

wrwertwert