Λειτουργία μεταβαλλόμενης θερμοκρασίας χρώματος φωτός (TUNABLE CCT).

 

Η λειτουργία Tunable CCT δίνει στα φωτιστικά LED TECHLUMEN την δυνατότητα ρύθμισης κατά βούληση της θερμοκρασίας χρώματος του λευκού φωτός σε οποιαδήποτε τιμή μεταξύ των 2700K (θερμό λευκό) και των 6500K (ψυχρό λευκό).

Οι εργαζόμενοι συχνά περνούν πολλές ώρες στο εργασιακό τους περιβάλλον έχοντας περιορισμένη πρόσβαση στο φυσικό φώς. Έτσι, ο τεχνητός φωτισμός είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την οπτική άνεση και ταυτόχρονα αποτελεί την κύρια πηγή πληροφορίας για τον συγχρονισμό του κιρκάδιου ρυθμού και επηρεάζει τη συναισθηματική και γνωστική κατάσταση των εργαζομένων.
Οι ιδιότητες του φυσικού φωτός όπως η ένταση και η θερμοκρασία χρησιμεύουν για τον οργανισμό ώς αναφορά για την έκκριση της κορτιζόλης, της σεροτονίνης και μελατονίνης. Αυτές οι ορμόνες εμπλέκονται στη ρύθμιση του κύκλου ύπνου-αφύπνισης, το 24ωρο μοτίβο που αποτελείται κατά προσέγγιση από 8 ώρες ύπνου και 16 ώρες αφυπνίσεως. Η υγιής λειτουργία αυτού του κύκλου είναι ουσιαστικής σημασίας για την πρόληψη των φυσικών και ψυχολογικών προβλημάτων υγείας, όπως η κόπωση και η κατάθλιψη.

Με τη σωστή θερμοκρασία χρώματος και την κατάλληλη ένταση φωτισμού είναι δυνατό να αισθάνεστε άνετα παρά τον τεχνητό φωτισμό, είτε εργάζεστε σε ένα γραφείο, σπουδάζετε στο πανεπιστήμιο είτε αναρρώνετε στο νοσοκομείο. Η λύση "Tunable CCTπροσομοιώνει το φυσικό φως της ημέρας, ρυθμίζεται συνεχώς βάσει του χρόνου και μπορεί να προσαρμοστεί στις προσωπικές απαιτήσεις. Για παράδειγμα, βελτιώνεται η ευημερία των ασθενών στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και επιταχύνεται η διαδικασία ανάρρωσης. Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι σε γραφεία επωφελούνται επίσης από αυτό το σύστημα φωτισμού, καθώς είναι σε θέση να επικεντρωθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να είναι πιο παραγωγικοί.

Η θερμοκρασία χρώματος μπορεί να ρυθμιστεί σε οποιαδήποτε τιμή. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στον τομέα του λιανικού εμπορίου, καθώς επιτρέπει την παρουσίαση του εμπορεύματος με τον πιο κατάλληλο τρόπο. Το σύστημα μπορεί επίσης να ντιμάρεται μεταξύ 100% και 15% χωρίς μεταβολή της θερμοκρασίας χρώματος.

TUNABLE white 201

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑΦΟΙ ΤΣΙΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.
ΒΙ.ΠΕ. ΣΙΝΔΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τ:+30 2310 798 335
F:+30 2310 799 868

[email protected]

Ακολουθήστε μας

Η εταιρεία μας

Ο όμιλός μας ιδρύθηκε το 1974. Κύριο αντικείμενο ήταν οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και η παραγωγή φωτιστικών σωμάτων, οικιακών και Μάθετε περισσότερα...

  • ΕΝ 60598-1

  • ΕΝ 13032.01

  • EN 61439-1:2009

  • EN 61543:1995

Συμμετέχουμε στην προστασία του περιβάλλοντος

Συμμετέχουμε στην προστασία του περιβάλλοντος

Τα προϊόντα Techlumen συμμορφώνονται με τα ακόλουθα ευρωπαϊκά πρότυπα

wrwertwert