Τα Techlumen υπερτερούν έναντι των λαμπτήρων LED

Τα φωτιστικά Techlumen έχουν υψηλότερη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις λάμπες LED

 

Η σημαντικότερη παράμετρος ομαλής λειτουργίας, και πραγματικής φωτεινής απόδοσης των φωτιστικών LED είναι η επαρκής ψύξη. Υπάρχουν 2 τρόποι ψύξης, η παθητική ψύξη με την χρήση ψυκτρών και η ενεργητική ψύξη με την χρήση ανεμιστήρων. Οι λαμπτήρες LED δεν μπορούν να ενσωματώσουν ψύκτρες ικανού μεγέθους που να επιτρέψουν την παροχή ισχυρού φωτισμού. Για τον λόγο αυτό οι μεγάλες εταιρίες παραγωγής διαθέτουν στην αγορά λάμπες LED μικρής ισχύος. Για παράδειγμα η Samsung που παράγει λάμπες LED (https://www.samsung.com/global/business/led/lighting/led-lamp), διαθέτει εκδόσεις ώς 18W και μόνο 1130lm (με χαμηλή απόδοση σε σχέση με τα LED chips on board, 63  lumens/watt έναντι 100+ lumens/watt των LED που χρησιμοποιούμε στα φωτιστικά μας). Στην ελληνική αγορά παραδόξως κυκλοφορούν λάμπες LED με την επωνυμία Samsung με ισχύ μεγαλύτερη από αυτή που προσφέρει επίσημα η εταιρία. 

Επίσης κυκλοφορούν λαμπτήρες LED της “SHARP”, ενώ η ίδια η εταιρία δεν διαθέτει λαμπτήρες LED. http://www.sharpleds.com/ledfamily.html 

 

 

 

Η λειτουργία των λαμπτήρων LED σε υψηλότερη ισχύ από την προβλεπόμενη, οδηγεί σε χαμηλή διάρκεια ζωής και προφανή ζημιά του καταναλωτή. Η ένταση του φωτός φθίνει πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα ο φωτισμός του χώρου να καθίσταται ανεπαρκής. 

Συχνά γίνεται σύγκριση της απόδοσής τους με αυτή των λαμπτήρων πυρακτώσεως, γεγονός που δημιουργεί στρεβλή εικόνα, καθώς οι λαμπτήρες πυρακτώσεως είναι οι πλέον ενεργοβόροι και λιγότερο αποδοτικοί και οι οποίοι σήμερα σπάνια χρησιμοποιούνται.

Ένα επιπλέον μειονέκτημα ορισμένων λαμπτήρων LED, όπως και των συμβατικών λαμπτήρων, είναι η διασπορά του φωτός σε μη ωφέλιμες γωνίες φωτός. Ένα μεγάλο τμήμα της φωτεινής ενέργειας τους χάνεται καθώς οι απαραίτητοι καθρέπτες των φωτιστικών σωμάτων, δεν μπορούν να την αποδώσουν ιδιαίτερα αποτελεσματικά στο περιβάλλον. Τα φωτιστικά Techlumen αξιοποιούν πλήρως την φωτεινότητα του LED Chip.  Για παράδειγμα, ένα φωτιστικό LED chip, που αποδίδει 1200 lumens, θα αξιοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτή την φωτεινή ενέργεια.

Ένας λαμπτήρας LED που προσαρμόζεται σε ένα φωτιστικό και που επίσης έχει φωτεινή ενέργεια 1200 lumens, θα αποδώσει πραγματικά στον χώρο ένα πολύ μικρό τμήμα αυτής.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑΦΟΙ ΤΣΙΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.
ΒΙ.ΠΕ. ΣΙΝΔΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τ:+30 2310 798 335
F:+30 2310 799 868

[email protected]

Ακολουθήστε μας

Η εταιρεία μας

Ο όμιλός μας ιδρύθηκε το 1974. Κύριο αντικείμενο ήταν οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και η παραγωγή φωτιστικών σωμάτων, οικιακών και Μάθετε περισσότερα...

  • ΕΝ 60598-1

  • ΕΝ 13032.01

  • EN 61439-1:2009

  • EN 61543:1995

Συμμετέχουμε στην προστασία του περιβάλλοντος

Συμμετέχουμε στην προστασία του περιβάλλοντος

Τα προϊόντα Techlumen συμμορφώνονται με τα ακόλουθα ευρωπαϊκά πρότυπα

wrwertwert