Μετατροπή φωτιστικών σε LED

Τεχνολογία LED και Techlumen.

Γνωρίζουμε τις σχεδιαστικές απαιτήσεις της τεχνολογίας LED. Τα φωτιστικά LED Techlumen είναι σχεδιασμένα εξ' αρχής, ώστε να αξιοποιούν την τεχνολογία LED με τον βέλτιστο τρόπο. Το σώμα του κάθε φωτιστικού κατασκευάζεται για να προσφέρει επαρκή ψύξη και χαμηλή θερμοκρασία λειτουργίας. Η ψύξη είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την αξιοπιστία και απόδοση του LED. Επίσης τα οπτικά μέρη (καθρέπτες - φακοί) συντελούν στην μέγιστη αξιοποίηση του LED chip.

Φωτιστικά συμβατικής τεχνολογίας και μετατροπή τους σε LED.

Τα υφιστάμενα εγκατεστημένα φωτιστικά συμβατικής τεχνολογίας δεν είναι σχεδιασμένα για να υποστηρίξουν την τεχνολογία LED. Ένας τρόπος μετατροπής τους σε LED είναι οι λαμπτήρες LED. Στην αγορά κυκλοφορούν compact λαμπτήρες LED οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορούν να προσφέρουν παρόμοια φωτεινή ισχύ με τους παλαιούς λαμπτήρες. Λόγω μεγέθους και μορφής δεν ψύχονται επαρκώς, ώστε να υποστηρίξουν μεγάλη ισχύ και αποτελεσματικότητα (lm/W). Για παράδειγμα ένας λαμπτήρας HQI 70W δεν μπορεί να αντικατασταθεί από λαμπτήρα LED, όμοια ένα ζεύγος λαμπτήρων PLC 26W  ή ένας λαμπτήρας ιωδίνης 75W. Σπάνια θα ξεπεράσουν το 50% της φωτεινής ισχύος των συμβατικών λαμπτήρων.

Μια διαφορετική μέθοδος μετατροπής των συμβατικών φωτιστικών σε LED είναι η προσαρμογή των φωτιστικών, αν αυτό είναι εφικτό, ώστε να λειτουργήσουν με LED chip. Η εταιρεία μας σε πολλές περιπτώσεις έχει μετατρέψει παλαιά φωτιστικά σε φωτιστικά LED. Ακολουθείται μια διαδικασία που απαιτεί γνώση, προσοχή και πολλά στάδια ελέγχων, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να προσφέρει αξιοπιστία και οικονομική λειτουργία.

Πριν την οριστική μετατροπή ελέγχονται τα εξής:

1. Ελέγχεται αν η επιθυμητή φωτεινή ισχύς είναι εφικτή. Ελέγχουμε την μορφή του φωτιστικού, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι εφικτή η τοποθέτηση της αναγκαίας σε μέγεθος και μορφή ψύκτρας, την οποία διαμορφώνουμε με τα μηχανήματά μας. 

2. Ελέγχεται αν η ψύξη επιτυγχάνεται χωρίς να διαταρχεί η αισθητική του φωτιστικού. Η τοποθέτηση της ψύκτρας και του led,καθώς και του απαραίτητου driver, θα πρέπει να γίνει χωρίς σοβαρές επεμβάσεις στο φωτιστικό που θα αλλιωσουν την μορφή του, τουλάχιστον εξωτερικά.

3. Ελέγχεται αν ο τρόπος διάχυσης του φωτισμού μπορεί να είναι συμβατός με τον υφιστάμενο.  Ενδέχεται να απαιτείται η τοποθέτηση επιπλέον φακών ή καθρεπτών, ώστε το φωτιστικό να έχει την ίδια διάχυση φωτός.

4. Πραγματοποιείται η ενδεδειγμένη μετατροπή και το φωτιστικό ελέγχεται σε λειτουργία επί 24h. Στην διάρκεια αυτή, λαμβάνονται μετρήσεις θερμοκρασίας και φωτεινότητας, σε συνθήκες που προσομοιάζουν τις δυσχερέστερες, κλειστός μη αεριζόμενος θάλαμος, υψηλή θερμοκρασία. Καταγράφεται η μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας του φωτιστικού, και μετράται η φωτεινότητα. Αν οι τιμές είναι εντός των επιθυμητών ορίων η μετατροπή κρίνεται τεχνικά ικανοποιητική. Αν δεν είναι εντός ορίων, γίνεται δοκιμή σε μικρότερη ισχύ.

Στο τέλος των ελέγχων, ενημερώνεται ο πελάτης για τα αποτελέσματα, τις πιθανές λύσεις και το κόστος αυτών.

 

Ενδεικτικά παραδείγματα μετατροπών συμβατικών φωτιστικών σε LED

 

Μετατροπή Spot σε LED

Μετατροπή Spot σε LED

 

Μετατροπή γυάλινης συμβατικής καμπάνας σε LED. Εγκατεστημένη στο γυμναστήριο Overall

Μετατροπή γυάλινης συμβατικής καμπάνας σε LED. Εγκατεστημένη στο γυμναστήριο Overall.

Εγκατεστημένες καμπάνες μετά την μετατροπή τους σε LED. Γυμναστήριο Overall.

Εγκατεστημένες καμπάνες μετά την μετατροπή τους σε LED. Γυμναστήριο Overall.

 

Μετατροπή ενδοδαπέδιου στεγανού σποτ σε LED. 

Μετατροπή ενδοδαπέδιου στεγανού σποτ σε LED.

 

Μετατροπή φωτιστικού οροφής σε LED. Τοποθετήθηκε επιπλέον καθρέπτης. 

Μετατροπή φωτιστικού οροφής σε LED. Τοποθετήθηκε επιπλέον καθρέπτης.

 

conversion-to-led-mamma-natura

Μετατροπή φωτιστικών ψευδοροφής διαμέτρου 28cm σε LED. Κατάστημα Mamma Natura.

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑΦΟΙ ΤΣΙΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.
ΒΙ.ΠΕ. ΣΙΝΔΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τ:+30 2310 798 335
F:+30 2310 799 868

[email protected]

Ακολουθήστε μας

Η εταιρεία μας

Ο όμιλός μας ιδρύθηκε το 1974. Κύριο αντικείμενο ήταν οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και η παραγωγή φωτιστικών σωμάτων, οικιακών και Μάθετε περισσότερα...

  • ΕΝ 60598-1

  • ΕΝ 13032.01

  • EN 61439-1:2009

  • EN 61543:1995

Συμμετέχουμε στην προστασία του περιβάλλοντος

Συμμετέχουμε στην προστασία του περιβάλλοντος

Τα προϊόντα Techlumen συμμορφώνονται με τα ακόλουθα ευρωπαϊκά πρότυπα

wrwertwert